Kladské pomezí se připravuje na sezonu 2016, čeká ho plno novinek

11. 02. 2016

• Kladské pomezí se připravuje na sezonu 2016, čeká ho plno novinek

Přesto, že hlavní turistická sezona ještě zdaleka nezačala, destinační společnost pro region Kladské pomezí Branka, o.p.s. se na ni připravuje už nyní. Jako vždy se budete moci těšit na turistické noviny plné zajímavostí, tipů na výlety a regionální akce, na čím dál více oblíbené cyklobusy, zábavná odpoledne s Toulavým baťohem a mnoho dalšího. A co se tedy v následujících měsících chystá?

Během posledních měsíců připravuje destinační společnost Branka, o.p.s. společně s polskými partnery Powiatem Klodzkim a městy Klodzko a Swidnice projekt v rámci programu Evropské unie Interreg V-A Česká republika – Polsko. Jedná se projekt zaměřený na zážitkový cestovní ruch, který bude v případě úspěšnosti realizován v letech 2017 až 2019.

Už na konci dubna vyjde letní číslo turistických novin Kladského pomezí, které bude tradičně k dostání ve všech informačních centrech regionu a také v elektronické verzi na našich webových stránkách. Jejich hlavním tématem je 150. výročí prusko-rakouské války 1866, díky ní ožije nejen náš region, ale i celý Královéhradecký kraj. V novinách bude tomuto výročí věnováno několik článků a naleznete zde také speciální sekci obsahující přehled akcí a výstav vztahujících se k bitvě 1866. Mimo to budou jako vždy plné aktualit a novinek pro letošní sezonu.

Začátkem května také proběhne tradiční setkání informačních center Kladského pomezí, které bude zaměřeno především na novinky pro sezonu 2016 a výměnu informací a zkušeností mezi jednotlivými pracovníky IC. Přidanou hodnotou tohoto setkání bude tisková konference, díky které i zástupci médií získají ty nejaktuálnější informace z oblasti cestovního ruchu v regionu. Aktuality ohledně přesného termínu a místa sledujte na  www.kladskepomezi.cz, kde vás budeme informovat.

Na konci května se opět rozjedou naše cyklobusy. Stejně jako v předchozích letech budou v provozu dvě linky cyklobusů. První vede z Hradce Králové přes Adršpach až na Pomezní boudy a druhá bude vozit cyklisty z Náchoda přes sousední Polsko až do Broumova. I cyklobusy letos přicházejí s novinkou. Jedná se o prodloužení první páteřní trasy, která z Adršpachu nově povede přes Janovice, Jívku a Radvanice. Tím se pro návštěvníky zlepší dostupnost do Jestřebích hor nebo například i do nového turistického cíle měděného dolu Bohumír.

A co náš Toulavý baťoh? I ten se na letošní sezonu už moc těší. Setkat se s ním budete moci například 31. července 2016 na akci Den s Toulavým baťohem v Muzeu papírových modelů v Polici nad Metují, kde si pro vás opět připraví spoustu zábavných her a soutěží. O dalších akcích s Toulavým baťohem vás budeme informovat na našem webu Kladského pomezí a také a webu www.toulavybatoh.cz. Těšit se můžete i na jeho ilustrovanou mapu, která slouží nejen jako podklad pro naší oblíbenou Cestovatelskou hru, ale také se díky ní můžete nechat inspirovat některým z pěkných výletů po našem regionu.

Pro více informací o dění v Kladském pomezí sledujte pravidelně www.kladskepomezi.cz nebo také www.facebook.com/kladskepomezi.