Někteří mě možná znáte jako prodejkyni medových perníčků. Peču je z bio špaldové mouky, používám med z našeho regionu a koření z místních trhů. Zdobím je tradiční bílkovou polevou a peču je v různých tvarech – srdíčka, chaloupky, dětské i velikonoční motivy. Občas vzniknou i netradiční kousky, třeba adventní svícny z perníku, které jsou krásné a zároveň chutné. Moc děkuji všem zákazníkům, kteří se u mě zastavují na stáncích po celé republice i za hranicemi. Je úžasné vidět, že lidem opět začíná záležet na regionálních výrobcích a pomalu dávají přednost místní produkci. Obzvlášť mě těší děti, které navštěvují moji dílničku na stánku – je radost sledovat jejich nadšení. Velké díky patří také destinační společnosti Kladské pomezí, díky které jsem získala certifikaci Regionální produkt. Otevřela mi dveře na nové akce, umožnila prezentovat mou práci a pomáhá mi s propagací – ať už na webu, nebo v propagačních materiálech. Moc jsem si užila i workshopy, které Kladské pomezí spolu s informačními centry za podpory Královéhradeckého kraje připravilo. Mohla jsem tak ukázat své řemeslo široké veřejnosti a dokázat, jak náročná a krásná je ruční výroba perníčků. Přeji vám všem krásné Vánoce, šťastný nový rok a těším se na další společné chvíle plné vůně medu, koření a perníčků!