Pivní řemeslo zblízka: Bakovský pivovar otevřel dveře návštěvníkům
04. 12. 2025
V sobotu 22. listopadu 2025 ožil Bakovský pivovar vůní sladu, chmele a energií zvídavých návštěvníků. V rámci letošní série workshopů s regionálními výrobci Kladského pomezí, realizovaných za podpory Královéhradeckého kraje, proběhl den otevřených dveří věnovaný tradiční výrobě poctivého řemeslného piva.
Účastníci dvou dopoledních bloků měli možnost projít celý proces výroby piva přímo v provozu místního minipivovaru. Dozvěděli se, jak vzniká pivo od prvního kroku až po finální produkt, nahlédli pod pokličku zdejších postupů a ochutnali různé typy piv, které v Bakově vznikají.
Nechyběla ani zábavná soutěž v rozpoznávání pivních stylů, která vzbudila velký ohlas a příjemně zakončila celé setkání. Atmosféra byla přátelská a plná obdivu k regionální řemeslné výrobě.
Děkujeme Bakovskému pivovaru za skvělou organizaci a všem účastníkům za jejich zájem.
