Kladské pomezí

Safari park Dvůr Králové

Děkujeme za hodnocení!
U sousedů

Užijte si Afriku jako na dlani

Při návštěvě Safari Parku Dvůr Králové se cítíte jako na dobrodružné a zároveň poučné cestě do nitra černého kontinentu. Čekají na vás více než tři tisíce úžasných afrických tvorů. Více než patnáctka pavilonů a větších či menších krytých expozic, ojedinělá expozice kostí či největší sbírka děl legendárního Zděňka Buriana však stále více lákají k návštěvě nejen v létě, kterému vévodí akce Africké léto, ale i na Týden duchů na podzim, nebo na Vánoční zoo v zimě.

Klasická část zahrady: je otevřena celoročně. Vstup do zahrady od 9,00 hod. 

Nová expozice: jihozápadní Afrika. Areál postupně obydlují druhy z prostředí, kde se setkává chladný Atlantik s pouští Kalahari. V největší expozici v Česku se zde představí i tučňáci brýloví.  

Pěší safari: vede po dřevěné lávce mezi rozlehlé výběhy velkých afrických kopytníků, kolem obrovského jezera, kde žije rodina hrocha obojživelného. V rámci pěšího safari můžete v klidu dojít až k tlupě drilů černolících a ke smečce lva berberského. 

Africké safari Josefa Vágnera a Lví safari: na jízdu do prostředí volné přírody jsou připraveny Afrika trucky a Safaribusy. Zvířata na safari můžete sledovat také z pohodlí vašeho osobního vozu.  

Občerstvení: Restaurant Lemur, Restaurant Kibo a menší stánky. Je zde možnost ochutnat africké pokrmy nebo i pivo vyrobené z afrického chmelu.  

Ubytování: Hotel Safari Lodge, Safari Kemp. V africkém kempu můžete ze svého stanu nebo bungalovu pozorovat žirafy, usínat za řevu lva a probouzet se za ranního pokřiku perliček.


Kontakty

Štefánikova 1029, 544 01 Dvůr Králové nad Labem

Telefon::
+420 770 123 218

zobrazit na mapě
Úvod